Atelierpedagoog Janneke Treffers
 
 


Janneke Treffers

Het werken als atelierpedagoog vind ik heel bijzonder omdat het uitgangspunt het kind zelf is. Zonder oordeel laat je hen ontdekken en creëren. Ik zorg daarbij voor uitdagend en interessant materiaal en begeleid of voeg toe waar het nodig is maar nooit dwingend of opvallend. Hoe bijzonder is het als een kind zelf ontdekt hoe iets plakt, beweegt of klinkt?  Hoe kleuren mengen, hoe je klei plat maakt, hoe je een toren kan bouwen, hoe ergens licht door schijnt enzovoort. In hun eigen tempo en vanuit eigen interesse, ontdekken de allerkleinsten de wereld om hen heen waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Ik ga mee in hun ontdekkingstocht en laat me elke keer weer verrassen door de eigenheid en de creativiteit van het kind!


Ik ben Janneke, gecertificeerd atelierpedagoog, pedagogisch begeleider, illustrator en moeder van twee kinderen. Al meer dan 20 jaar werk ik met jonge kinderen. In de kinderopvang, op een behandelgroep voor kinderen met een taal ontwikkelingsstoornis, als creatief therapeut en als kinderyoga docent heb ik altijd mijn liefde voor het werken met kinderen en mijn liefde voor kunst en creativiteit kunnen combineren. Hoe kinderen de wereld om zich heen even kunnen vergeten en zich helemaal kunnen verdiepen in hun spel vind ik prachtig om te zien.


Leonie Nijman
Ik werk als kunstvakdocent in het basisonderwijs- en speciaal onderwijs.
Daarnaast ben ik yogadocent, beeldend kunstenaar en atelierpedagoog in opleiding.
Ik woon in een groene wijk in Leidsche Rijn met mijn man en puberzoon.
De komende reeks zal ik het Kris Kras Atelier Utrecht overnemen van Janneke.
Hopelijk zie ik je daar!


Contact

Heb je vragen? Stel ze! Ik probeer zo snel mogelijk op je bericht te reageren.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn